OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

“Pa, da li je moguće da nama, prosvetnim radnicima, treba ovakav seminar?”

Većina vas koji ovo čitate zamisliće se i postaviti isto ovo pitanje. Nekome sigurno ne treba, ali ono što smo mi primetili je da većini treba i neophodan je.

Upotreba računara u školama i predškolskim ustanovama je počela pre 10 – 15 godina, ali i dan danas se uvode novine koje traže od zaposlenih više nivoe digitalnih kompetencija.

Na osnovu dugog posmatranja i istraživanja potreba nastavnika, pedagoga, direktora, vaspitača, došli smo zaključka koja su to neophodna znanja i veštine koje je potrebno da poseduje svaki zaposleni u obrazovnom sistemu kako bi mogao da obavlja svoj posao. Pretpostavljamo da će većina vas smatrati da ima znanje i poseduje veštine osnovne računarske pismenosti, ali koliko nas ume da uredi dokument tako da taj dokument bude prihvatljiv za Godišnji plan rada ustanove? Slična je situacija i sa imejl komunikacijom jer nisu naši imejlovi baš uvek u potpunosti jasni primaocima koji dobijaju naše imejlove, a postoje i mnogi detalji koje je potrebno podesiti kako bi smo u komunikaciji izgledali profesionalnije.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen:

 • onima koji smatraju da su računari višak, da mogu da rade i bez njih,
 • onima koji znaju da pošalju imejl ili da otkucaju pripremu za čas,
 • onima koji su najčešće zaduženi da ‘pakuju’ godišnji plan, razne izveštaje, zapisnike,
 • onima koji misle da sve ovo znaju.

Teme:

 1. Od kalkulatora do računara Setite se kako uvek morate da zovete nekog prijatelja koji se razume u računare da vam pomogne da sredite nešto na svom računaru… Desi vam se da treba da kupite novi računar, pa morate da zovete svog prijatelja u pomoć kako bi vam pomogao da ga kupite. Upravo u prvoj temi seminara naučićete:
  • koje su to osnove funkcionisanja računara,
  • o čemu sve treba da vodite računa kada sređujete i podešavate svoj računar,
  • naravno samostalno,na koji način je potrebno podesiti svoj Gmail nalog i poštansko sanduče,
  • kako podesiti svoj imejl pre njegovog slanja.
 2. Obrada teksta na računaru Verovatno vam se mnogo puta desilo da vam pobegne tekst ili tabela u Word dokumentu koji kucate, da ne možete da se setite kako da podelite ćeliju u tabeli, a to vam je potrebno za pisanje operativnog plana… Verovatno vam se desilo i da se mučite kako da podesite margine tako da se odštampa sve što se nalazi na dokumentu… U okviru ove teme rešićemo sve vaše probleme koje ste imali tokom rada u Word dokumentu. Upravo u ovoj temi seminara naučićete:
  • kako da podešavate i formatirate tekstualni sadržaj, naslove i pasuse,
  • na koji način je potrebno podesiti margine i veličinu određene stranice,
  • kako postavljati tabele u dokumentu i vršiti njihovo formatiranje,
  • na koji način je potrebno podesiti štampanje dokumenta.

Moderatori

Lazar Ranđelović

Lazar Ranđelović

Lazar radi na poziciji – Instrukcionog dizajnera seminara, a svoj prvi blog počeo je da piše sa 16 godina. Lazar ima 27 godina, ali je ozbiljan i profesionalan, kao da ima višegodišnje iskustvo. Osim što radi kao instrukcioni dizajner, Lazar pravi sjajne video materijale. Obožava sve što ima veze sa sportom, prirodom, ekologijom i turizmom. Piše tekstove za borski najpopularniji portal www.bor030.net i uključen je u rad borskih omladinskih organizacija kroz različite aktivnosti. Kao član omladinskog udruženja “Tebrizam” bavi se i kreiranjem različitog medijskog sadržaja a oprobao se i ulozi voditelja nekoliko emisija ove organizacije. Riba u horoskopu.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Osnove rada na internetu i obrada teksta“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *