OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Nakon dvadesetogodišnjeg iskustva rada u prosveti i završenih master studija menadžmenta, želela sam da istražim koliko su osnove menadžmenta primenljive i u obrazovanju kao prvenstveno neprofitnoj oblasti. Uvidela sam da je menadžment u obrazovanju neistražena oblast kojoj vredi posvetiti pažnju sa teorijskog, ali još više sa praktičnog stanovišta razmišljati o problemima sa kojima se suočavaju osobe koje rade na svim nivoima obrazovanja. Tako je nastala ideja da napravim seminar koji će pomoći svim osobama koje se bave nekom vrstom upravljanja i organizovanja rada obrazovno-vaspitnih institucija da savladaju osnove menadžmenta u obrazovanju. Seminar postepeno uvodi teorijske osnove uz mnoštvo primera osmišljenih za lakše razumevanje pojmova, kao i praktičnih sadržaja u kojima polaznici seminara učestvuju da bi i sami pokušali da reše neke od izazova sa kojima se suočavaju osobe na rukovodećim mestima u obrazovanju.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen direktorima, stručnim saradnicima, nastavnicima, učiteljima, vaspitačima i svima koji rade u obrazovno-vaspitnim ustanovama, a žele da steknu osnovna znanja o menadžmentu u obrazovanju.

Teme:

  1. Menadžment u obrazovanju U prvoj temi ćemo se upoznati sa osnovnim pojmovima menadžmenta u obrazovanju, njegovim razvojem, funkcijama i karakteristikama dobrog menadžmenta. Pojmove ćete usvojiti uz pomoć praktičnih primera, a uvežbati ih putem inteaktivnih vežbi u okviru svake lekcije.
  2. Planiranje u obrazovanju U drugoj temi ćemo se baviti planiranjem različitih aspekata rada obrazovno-vaspitnih institucija kao što su strateško planiranje, planiranje novih radnih mesta, planiranje moderne škole koja će zadovoljiti kriterijume 21. veka. Takođe ćete kroz mnoštvo primera interaktivnih vežbi u okviru lekcija naučiti kako da aktivno , strateški planirate rad jedne obrazovno-vaspitne ustanove, vodeći računa o njenim potrebama, osobenostima i specifičnom kontekstu u kom funkcioniše.

Moderatori

Dragana_bukvin

Dragana Vujković Bukvin

Dragana je profesor engleskog jezika i književnosti, master filolog opšte lingvistike i master međunarodnog poslovanja i menadžmenta. Zaposlena je kao nastavnik engleskog jezika u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Novom Sadu, radi kao honorarni saradnik za pripremu za Kembridž ispite u Centru za jezike Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Ima desetogodišnje iskustvo u različitim onlajn poslovima od predavanja do pisanja i uređivanja sadržaja. Poseduje i dvadesetogodišnje iskustvo vođenja sopstvene škole stranih jezika, a u poslednjih 5 godina i male porodične fime. Dragana je autor i moderator dva akreditovana seminara od strane Ministarstva prosvete i oba realizuje pod okriljem OKC-a.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Osnove upravljanja obrazovno-vaspitnim ustanovama“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *