OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Na ovom seminaru ćete naučiti o uzrocima agresivnih i opoziciono-prkosnih ponašanja kod učenika i o tome kako da pružite podršku, ali i postavite granice takvim učenicima.

Dobićete konkretna i veoma praktična uputstva za rad sa učenicima koji ispoljavaju probleme u ponašanju, a koja su vam potrebna za kreiranje podsticajne i bezbedne atmosfere u odeljenju i vaspitnoj grupi.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Ova obuka namenjena je svima koji u obrazovno-vaspitnom sistemu rade sa učenicima:

  • Nastavnicima razredne nastave.
  • Nastavnicima u osnovnim i srednjim školama (gimnazije, srednje stručne i umetničke škole).
  • Vaspitačima u domovima učenika.
  • Stručnim saradnicima psiholozima i pedagozima (u školama i domovima učenika).
  • Pedagoškim asistentima.

Teme:

  1. Vaspitanje deteta i adolescenata Koje su najvažnije dečije potrebe? Kako se odvija razvoj i uči regulacija emocija i ponašanja deteta i adolescenta? Kognitivni razvoj, greške u mišljenju i zdrave i nezdrave emocije kod učenika sa problemima u ponašanju.
  2. Eksternalizovani problemi Koji su uzroci opoziciono-prkosnog i agresivnog reagovanja učenika? Koji su delotvorni načini rada sa učenicima koji ispoljavaju opoziciono-prkosno i agresivno ponašanje u školi i domu učenika i kako motivisati roditelje na saradnju?
  3. Podrška učeniku sa problemima u ponašanju u savladavanju školskih obaveza i njegovim roditeljima Individualizacija u pristupu učenicima sa problemima u ponašanju. Preventivne i interventne aktivnosti i izrada operativnog plana zaštite za učenike sa problemima u ponašanju.

Moderatori

Brankica Ristić

Brankica Ristić

Diplomirani psiholog i psihoterapeut koja je preko 20 radila u domu učenika u Beogradu, a potom i u ministarstvu na radnom mestu prosvetnog savetnika za praćenje i unapređenje vaspitnog rada u domovima učenika u Srbiji. Aktuelno radi kao psihoterapeut u privatnoj praksi gde svakodnevno pomaže u rešavanju psiholoških problema odraslih, ali i mladih koji imaju potrebe za profesionalnom orijentacijom ili savetovanjem u vezi sa životnim i psihološkim problemima. U poslednjih 25 godina održala oko 170 obuka namenjenih mladima, zaposlenima u obrazovanju, nevladinom i privatnom sektoru.

Nevenka Jovanović_01

Nevenka Jovanović

Diplomirani psiholog i psihoterapeut. Ima skoro 30 godina radnog staža u obrazovanju, od toga preko 23 kao stručni saradnik – psiholog u osnovnoj školi. Poslednjih godina radi na mestu stručnog saradnika – psihologa i nastavnika psihologije u gimnaziji. Ima dugogodišnje iskustvo u psihoterapiji i savetovanju odraslih, adolescenata i dece. Održala je preko stotinu obuka namenjenih zaposlenima u obrazovanju u Srbiji i Crnoj Gori. Autor je tri priručnika za nastavnike i udžbenika za nastavu psihologije.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Podrška učenicima sa eksternalizovanim problemima u školi i u domu učenika i njihovim roditeljima“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *