OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Implementiranje osnova programa “Godine uzleta” inicira primenu projektnog planiranja i integrisanog učenja. Ovaj seminar je nastao kao rezultat višegodišnje primene projektnog planiranja u praksi. Pored teorijskih stanovišta i postulata, seminar nudi mnoge primere iz prakse, savete, neke od mogućih načina dokumentovanja i uočavanja dečje zainteresovanosti, uređenja prostora…

Kome je namenjen ovaj seminar?

Ovaj seminar je namenjen svima koji žele da steknu znanja o primeni integrisanog učenja i projektnog planiranja u vrtiću kao i onima koji žele da upotpune i prošire svoja postojeća znanja o ovoj temi. U suštini, namenjen je svima koji rade u vrtiću i sa decom predškolskog uzrasta.

Teme:

  1. Integrisano učenje u vrtiću Kroz lekcije u ovoj temi ćemo se podsetiti nekih teorijskih postulata o integrisanom učenju. Pored toga, bavićemo se mogućim načinima organizovanja prostora u vrtiću stavljajući, pritom, akcenat na značaj podsticajnog prostora i bogatstvo zanimljivih i začudnih materijala, sredstava i igračaka u učenju. Kroz fotografije i primere iz prakse, imaćete priliku da dobijete ideje o uređenju vašeg radnog prostora koji ćete prilagoditi dešavanjima u vašoj grupi.
  2. Projektno planiranje u vrtiću U ovoj temi ćemo staviti akcenat na učenje kroz projekte kao i na ulogu vaspitača u razvijanju zajedničkog programa. Bavićemo se i uočavanjem dečje zainteresovanosti i dati neke od smernica i primera na koji način tome možemo pristupiti i predstaviti u praksi.
  3. Zajedno u projektnom učenju Pored lekcija o samom toku projeka, uključivanju porodice i lokalne zajednice, u ovoj temi vas očekuju primeri mogućeg načina dokumentovanja toka projekta kao i primeri projekata realizovanih u praksi. Pored toga, očekuju vas materijali koje ćete moći preuzeti a koji će vam olakšati uključivanje porodice u realizaciju projekta kao i meterijali koji će doprineti vašem profesionalnom napretku ukoliko želite da predstavite projekat koji ste realizovali u praksi.

Moderatori

Ivanka_Gurinović_Rokvić

Ivanka Gurinović Rokvić

Živi i radi u Subotici gde je zaposlena u predškolskoj ustanovi „Naša radost“. Po zvanju master vaspitač. U praktičnom radu sa decom je uvek stavljala naglasak na njihovu samostalnost, međusobnu saradnju, istraživanje prostora i primenu različitih i neuobičajenih materijala. Nakon što je bila autor nekoliko neposrednih programa obuke stručnog usavršavanja, postaje saradnik OKC-a gde radi kao moderator i autor online obuka stručnog usavršavanja namenjenih prvenstveno vaspitačima i zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Kornelija Kovač

Kornelija Kovač

Master vaspitač. Zaposlena kao vaspitač u predškolskoj ustanovi „Bambi“ u Kuli. Poseduje višegodišnje iskustvo u primenu projektnog planiranja u praksi. Mnoge od svojih radova i projekata iz prakse je predstavljala na brojnim stručnim skupovima. 2018. godine postaje saradnik OKC-a gde ima ulogu autora i moderatora online obuke za vaspitače i zaposlene u predškolskim ustanovama.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Primena projektnog planiranja u predškolskoj ustanovi kroz elemente integrisanog učenja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *