OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Svest o neophodnosti kontakta dece sa prirodom razvijena je kod većeg broja vaspitača i medicinskih sestara-vaspitača, ali postoje i situacije koje često dovode do nedoumica i odustajanja od odlaska u prirodni vrtić. Doneti odluku za odlazak u prirodno okruženje nije lako pošto to ne zavisi samo od nas, vaspitača i medicinskih sestara-vaspitača (sredina, uslovi rada, porodica, bojazan od prevelikog rizika …).

Raznolikim sadržajima na ovom seminaru nedoumicama i preprekama oko boravka u realnom prirodnom okruženju smo dodelili epitet, izazov, a prevazilaženje izazova pronašli u dobrobiti dece, profesionalizmu i osnaživanju vaspitača da sigurni u sebe spakuju rančeve i bez bojazni od rizika dan u radnoj sobi vrtića zamene radnim danom provedenim u nekom prirodnom okruženju bogatom prirodnim resursima uz saradnju sa porodicom i lokalnom zajednicom dokumentujući i deleći iskustva iz prirodnog vrtića sa drugima izradom digitalnih priča, časopisa i horizontalnom razmenom.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen:

  • Vaspitačima u predškolskoj ustanovi i medicinskim sestrama – vaspitačima koji će boravkom sa decom u prirodnom okruženju koristiti raspoloživu prirodnu serdinu i njene resurse u svakodnevnim aktivnostima sa decom omogućavajući deci bogata iskustva iz realnog prirodnog okruženja.
  • medicinska sestra – vaspitač – kompetencije vaspitača u neposrednom radu sa decom.
  • Stručnim saradnicima – koji će kroz sardnju sa drugim učesnicima vaspitno-obrazovnog procesa graditi kvalitet realanog programa.
  • Saradnik (pedagoški andragoški asistent i pomoćni nastavnik) koji će davati podršku deci boravkom i aktivnostima u prirodnom okruženju.

Teme:

  1. Priroda najbolji izazov za dete Povratkom u daleku prošlost prisetićemo se uticaja i značaja prirode na razvoj čoveka i čovečanstva. “Putovanje” kroz naredne lekcije ove teme govori o značaju boravka dece u prirodnom vrtiću, bogatim iskustvima koja deca svih uzrasta stiču u prirodnom okruženju i neophodnosti korišćenja prirodnog okruženja za podsticanje razvoja dece. Kroz interaktivne slike, interaktivne vežbe, prezentacije i pronalaženje rešenja kao aktivni učesnici istražujući saznaćete o značaju prirodnog okruženja za vaspitače i porodicu, bogatim podsticajnim prirodnim resursima, materijalima, igrama i aktivnostima koji se mogu koristiti u vaspitno-obrazovnom radu sa decom ranog uzrasta.
  2. Organizacija i pripreme za odlazak u prirodni vrtić Primeri, Vaš praktični rad i sadržaji u ovoj temi o mogućim rizicima u različitim prirodnim okruženjima tokom boravka u prirodi otkloniće nedoumice koje su najčešća prepreka odlasku u prirodno okruženjenje. Uz detaljno razrađenu organizaciju i pripremu dece, vaspitača i roditelja u pojedinim lekcijama osnažiće Vas da donesete ispravnu odluku, i spremno dan sa decom provedete u prirodi.
  3. Digitalni časopis iz prirodnog vrtića Mogućnosti digitalnih alata u radu su velike i korisne. Postoje razni digitalni alati koji se mogu koristiti i tokom boravka dece u prirodnom vrtiću, a mogu ih koristiti po potrebi deca i roditelji. Digitalnim alatima se mogu zabeležiti trenuci, izraditi prezentacije, može se pratiti mapa, meriti, mogu se prepoznavati biljne i životinjske vrste, beležiti informacije, dečiji iskazi, neobične pojave i sl. U ovoj temi ćemo proširiti znanja o digitalnim alatima i njihovoj upotrebi u izradi priča iz prirodnog vrtića i digitalnog časopisa i horizontalnoj razmeni.

Moderatori

Vesna Josipović

Vesna Josipović

Vesna je diplomirani vaspitač zaposlena u predškolskoj ustanovi. Istražujući svet iskustvom odrasle osobe i posmatrajući ga očima deteta postala je deo inovativnih i kreativnih područja mentalne aritmetike (sertifikovani predavač), Nacionalne Geografije (sertifikovani edukator) i tima OKC-a kao autor i moderator akreditovanog seminara.

Dragana Stojadinović

Dragana Stojadinović Rudnjanin

Dragana je master vaspitač, u OKC timu je od 2020. godine. Po završetku studija počinje da radi sa decom predškolskog uzrasta u vrtiću. Rad sa decom ranog uzrasta podrazumevao je inovativnost, kreativnost i unapređivanje rada sa kolegama i saradnicima u vrtiću zahvaljujući čemu Dragana ima akreditovan seminar kao autor/moderator u OKC.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Prirodni vrtić“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *