OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Različiti proračuni, vođenje statistike, beleženje podataka su takođe deo našeg svakodnevnog posla, međutim sigurno je da smo mnogo puta dolazili u situaciju da ne možemo da se snađemo prilikom beleženja podataka, sređivanja određenih podataka u tabeli, vršenja određenih kalkulacija, pa otud dolazimo i situaciju da ili ne odradimo posao kako treba ili da već sve odradimo “pešaka” što nam oduzima previše vremena i često dovodi do grešaka. Rad u Excel tabelama nam umnogome može pomoći da sve ove korake rešavamo brže i preciznije.

Slajd prezentacije koristimo veoma često na svojim časovima, međutim potrebno je ponekad da sagledamo i da li je sadržaj na slajdovima prikazan kako treba, koliko je učenicima jasno šta na slajdovima vide, da li bi naša kreativnost mogla doći do izražaja ukoliko bismo neke detalje izmenili? PowerPoint prezentacije nude veliki broj mogućnosti za kreativno izražavanje i uz malo truda veoma lako možemo kreirati sadržaj koji će učenicima pomoći da pomnije prate prezentacije i lakše zapamte gradivo.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen:

 • onima koji smatraju da su računari višak, da mogu da rade i bez njih,
 • onima koji razumeju da im vođenje statistike i beleženje podataka može pomoći da ubrzaju svoj rad,
 • onima koji razumeju da su prezentacije veoma značajne i žele da izgled svojih prezentacija još više unaprede,
 • onima koji misle da sve ovo znaju.

Teme:

 1. Računarske kalkulacije Sigurno ste često pokušali da pronađete način da što efikasnije obavljate posao kada dođe vreme za sređivanje podataka na klasifikacionim periodima ili kada prikupljate novac za ekskurziju od đaka. Ako radite u stručnoj službi škole, program MS Excel biće vam od pomoći kada pravite izveštaje o uspehu na klasifikacionim periodima, kada vodite evidenciju o broju upisanih i ispisanih đaka, kada treba kvantitativno da obradite podatke sa nekog istraživanja, obračunate slobodne i dane od odmora, itd. Za svakog po nešto.. Upravo u prvoj temi seminara:
  • razumećete osnovno okruženje i mogućnosti koje pruža program MS Excel,
  • prepoznaćete benefite korišćenja ovog programa u svakodnevnom radu,
  • radićete u programu MS Excel – kreirati tabele za izračunavanje, koristiti osnovne funkcije u ovom programu.
 2. Kreiranje slajd prezentacija Mnogo puta smo prisustvovali obukama, konferencijama, treninzima na kojima voditelji koriste prezentacije umesto papira, čitaju sa slajdova, muče se da pokrenu prezentaciju, preskaču slajdove… Jednostavno, uništavaju svoj nastup. Zbog toga u ovoj temi popunjavate anketu o tome šta je to što vas najviše nervira na nekoj prezentaciji, a zatim nakon toga prikazaćemo vam prednosti i nedostatke i pružiti osnovne veštine kreiranja slajdova i njihov efektan uticaj na publiku. Kroz nekoliko veština u radu sa slajdovima, nakon ove teme kreiraćete potpuno drugačije prezentacije. Upravo u ovoj temi seminara:
  • razumećete teorijske postavke i ulogu prezentacije,
  • definisaćete ulogu prezentacije u sopstvenom radu,
  • prepoznaćete dobre i loše prezentacije,
  • radićete u programu MS PowerPoint – ubacujete i uređujete tekst i slike, uređujete slajdove i ubacujete animacije,
  • izradićete kvalitetnu prezentaciju.

Moderatori

Lazar Ranđelović

Lazar Ranđelović

Lazar radi na poziciji – Instrukcionog dizajnera seminara, a svoj prvi blog počeo je da piše sa 16 godina. Lazar ima 27 godina, ali je ozbiljan i profesionalan, kao da ima višegodišnje iskustvo. Osim što radi kao instrukcioni dizajner, Lazar pravi sjajne video materijale. Obožava sve što ima veze sa sportom, prirodom, ekologijom i turizmom. Piše tekstove za borski najpopularniji portal www.bor030.net i uključen je u rad borskih omladinskih organizacija kroz različite aktivnosti. Kao član omladinskog udruženja “Tebrizam” bavi se i kreiranjem različitog medijskog sadržaja a oprobao se i ulozi voditelja nekoliko emisija ove organizacije. Riba u horoskopu.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Računarske kalkulacije i slajd prezentacije“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *