OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Preduzetništvo je danas aktuelno i ovu reč čujemo vrlo često. Mogu se pronaći i brojni materijali u vezi sa ovom temom kako u knjižarama tako i u onlajn svetu. Međutim, kao nastavnici se suočavamo i sa brojnim pitanjima:

  • Zašto se preduzetništvo našlo kao jedna od ključnih kompetencija i jedan od ishoda obrazovanja?
  • Da li jedan nastavnik biologije može da razvija preduzetničku kompetenciju?
  • Da li nastavnik koji nije preduzetnik niti ekonomista može učenike da podstakne na preduzetništvo?
  • Da li je potrebno da učenike učimo kako da proizvode nešto da bi ih podstakli da razmišljaju na preduzetnički način?

Iz mnoštva materijala koji se mogu naći o ovoj temi na seminaru smo izdvojili one koji će na jednostavan i pristupačan način pojasniti preduzetništvo.

Na ovom seminaru želimo da vas upoznamo sa pojmovima iz oblasti preduzetništva a, kako je preduzetništvo “ekonomija u malom”, cilj seminara je upoznavanje sa osnovnim ekonomskim pojmovima koji će približiti preduzetništvo i preduzetnički način razmišljanja. Takođe, želimo da vas motivišemo da u okviru redovnih časova sprovodite aktivnosti koje će kod učenika podstaći preduzetnički način razmišljanja. I, na kraju, cilj nam je da vas podstaknemo da sprovodite vannastavne aktivnosti kroz koje ćete razvijati preduzetničku kompetenciju kod učenika.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar “Razvijanje preduzetničkog načina razmišljanja kroz formalno obrazovanje” je namenjen svakome koga interesuje preduzetništvo i ko kod svojih učenika želi da razvija preduzetnički način razmišljanja kao i da realizuje određene projekte sa svojim učenicima.

Teme:

  1. Uvod u preduzetnišvo – od ideje do proizvoda U ovoj temi ćemo vas upoznati sa pojmovima preduzetnik i preduzetništvo. Videćete šta je sve preduzetniku potrebno da bi započeo poslovanje, kako dolazi do poslovnih ideja i kako bira onu najbolju koju pretače u delatnost kojom će se baviti. Načinićemo poseban osvrt na mesto i ulogu preduzetništva i preduzetničke kompetencije u sistemu obrazovanja i vaspitanja. Daćemo vam ideje kako da razvijate preduzetničku kompetenciju kod učenika čak i ako niste ekonomista.
  2. Uloga tržište i marketing aktivnosti u poslovanju preduzetnika Preduzetnici posluju na tržištu. Videćete kako tržišni mehanizam deluje i kako utiče na preduzetnika. Ukazaćemo na značaj marketing aktivnosti u poslovanju, a naučićete dosta i o nekim novim i aktuelnim vidovima digitalnog marketinga. Takođe, daćemo brojne ideje za primenu marketing koncepcija u školi, jer, tržište i marketing su odavno pokucali na vrata naših škola i hteli to ili ne, moramo ih pustiti unutra.
  3. Izrada i primena poslovnog (biznis) plana u preduzetništvu i u školi Treću temu smo posvetili poslovnom (biznis) planu. Ukazaćemo na njegov značaj, primenu i suštinu, daćemo nekoliko gotovih (urađenih) modela poslovnoih planova i za sam kraj naučićete kako da planirate i sprovedete projekat sa svojim učenicima i da za tu svrhu sačinite pravi pravcati poslovni (biznis) plan. Daćemo i nekoliko metoda koje možete primeniti kako biste nastavu učinili kreativnijom i učili učenike da razmišljaju baš onako, preduzetnički.

Moderatori

Milan Filipović

Milan Filipović

Milan je diplomirani ekonomista, i već petnaest godina radi u prosveti na mestu nastavnika ekonomske grupe predmeta u srednjoj stručnoj školi. U OKC-u je od 2020. godine i pored ovog, autor je još jednog akreditovanog seminara od strane Ministarstva prosvete. Pored rada na izradi sadržaja seminara, Milan radi i na instrukcionom dizajnu i superviziji pojedinih seminara.

Milan je pristalica i pobornik koncepta celoživotnog učenja, voli računare i internet a slobodno vreme provodi u prirodi baveći se rekreativnim ribolovom.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Razvijanje preduzetničkog načina razmišljanja kroz formalno obrazovanje“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *