OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Ideja za seminar je nastala sagledavanjem rezultata velikog broja istraživanje na temu stresa u različitim profesijama, a posebno kod zaposlenih u obrazovanju. Dobijeni nalazi, domaćih i stranih istraživanja, ukazuju na potrebu postojanja programa obuke koji će pomoći prosvetnim radnicima u prevenciji ili prevazilaženju posledica stresa i sindroma izgaranja.

Želeli smo da nađemo način da kroz zanimljive sadržaje, interaktivne aktivnosti i otvorenu komunikaciju učesnika ukažemo na najadekvatnije mehanizme za upravljanje stresom i zato ćemo vam predstaviti teorijski koncept stresa, kao i u praksi korisne tehnike i strategije za sprečavanje ili prevazilaženje stresa.

Verujemo da ćete znanja i veštine stečene na ovom seminaru podeliti sa vašim kolegama kako biste uspešno timski upravljali stresom u ustanovama u kojima ste zaposleni.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen zaposlenima u obrazovanju koji žele da unaprede znanja i veštine potrebne za upravljanje stresom na radnom mestu i da ojačaju kompetencije u oblasti brige o ličnom zdravlju, kao i o zdravlju svih zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Teme:

  1. Stres na radnom mestu U ovoj temi bavićemo se pojmom stresa i sindroma izgaranja, fiziološkim osnovama stresa i stadijumima razvoja, simptomima stresa i sindroma izgaranja, uticajem radnog okruženja na nivo stresa na radnom mestu, izvorima stresa na radnom mestu i povezanošću nivoa stresa na radnom mestu i mentalnog zdravlja. Lekcije sadrže interaktivne sadržaje koji će vam pomoći da bolje razumete teorijski koncept stresa i sindroma izgaranja i uočite njegovo prisustvo, a dodatni materijal pruža vam mogućnost da saznate još više o ovoj temi. Imaćete mogućnost da iznesete svoje mišljenje i iskustva o aktuelnoj situaciji u upravljanju stresom u obrazovanju, kao i da diskutujete na temu stresa i sindroma izgaranja.
  2. Tehnike i strategije u odbrani od stresa U drugoj temi razmatraćemo načine prevencije stresa, tehnike i strategije u odbrani od stresa, kao i upravljanje i prevazilaženje stresa. Posebnu pažnju posvetićemo ulozi timskog rada u prevazilaženju stresa u kontekstu nastavničke profesije i škole, tim bildingu kao strategiji za sprečavanje stresa u prosveti, kao i značaju tim bildinga u prosveti. Posebno pripremljen materijal za vas koji želite da saznate više o tim bildingu pruža mogućnost da dodatno istražite ovu temu. Dobićete korisne praktične savete i moći ćete da date nove ostalim učesnicima, a imaćete i mogućnost da kroz diskusiju iznesete svoje mišljenje i iskustva na temu upravljanja stresom.

Moderatori

Gorana Kiković

Gorana Kiković

Gorana je diplomirani defektolog-oligofrenolog. U OKC-u timu je od decembra 2020. godine. Radi kao defektolog-nastavnik u osnovnoj školi za obrazovanje i vaspitanje učenika sa smetnjama u razvoju.

Gorana je autor/moderator jednog akreditovanog seminara čiji je organizator OKC.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Upravljanje stresom na radnom mestu“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *