OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Da li vi imate sličan problem?

Iako je svima jasno da su nove tehnologije postale neizostavan deo obrazovnog procesa, često nailazimo na neefikasnu primenu IKT-a u nastavi. Veoma često se desi da IKT ne ispuni naša očekivanja. Ponekad na času koji smo osmislili uz primenu modernih tehnologija prosto ne ostvarimo cilj časa, a veb-alati, animacije, prezentacije ne izazovu “vau” efekat kod naših učenika, a ni nas samih. Pored toga, deluje nam da nam uvek nedostaje neki deo tehničke opremljenosti kako bismo upotrebili neki novi veb-alat ili aplikaciju na času. U moru alata koji omogućavaju izradu digitalnih nastavnih materijala veoma često smo zbunjeni na koji način i uz pomoć kojih tehničkih sredstava najbolje da ih koristimo na času.

Kako rešiti ovaj problem?

Primena digitalnih nastavnih materijala može doprineti većoj aktivnosti i motivaciji učenika i dinamičnoj atmosferi na času. Na ovom seminaru naučićete da koristite različite veb-alate kojima možete kreirati raznovrsne digitalne nastavne sadržaje. Ali, ne samo to. Steći ćete znanja i veštine koja će vam omogućiti da primenite savremena nastavna sredstva na najbolji mogući način. Za svaki veb-alat dobićete ideje i predloge za različite načine primene IKT-a u vašoj učionici, kako bi vaša nastava bila interaktivna i kreativna. Primenom raznovrsnih metoda upotrebe digitalnih nastavnih materijala omogućićete lakše ostvarivanje predviđenih ishoda.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar je namenjen svim zaposlenima u obrzovno-vaspitnim sistemu. Veb-alate možete koristiti u neposrednoj vaspitno-obrazovnoj praksi (času), a možete ih koristiti u svakodnevnom poslu. Dakle, pomažu u svakodnevnom životu i radu. Ciljna grupe su:

 • Nastavnici razredne nastave.
 • Nastavnici predmetne nastave – osnovna škola.
 • Nastavnici predmetne nastave – gimnazija.
 • Nastavnici opšteobrazovnih predmeta – srednja stručna škola.
 • Nastavnici stručnih predmeta – srednja stručna škola.
 • Nastavnici opšteobrazovnih predmeta – u srednjoj umetničkoj školi (muzičke, baletske, likovne).
 • Nastavnici stručnog predmeta u osnovnoj/srednjoj umetničkoj školi (muzičke, baletske, likovne).
 • Nastavnici izbornih i fakultativnih programa/predmeta.
 • Vaspitači u domu učenika.
 • Saradnicima (pedagoški, andragoški asistent i pomoćni nastavnik).

Svima koji smatraju da im veb-alati mogu pomoći u njihovom svakodnevnom radu.

Teme:

 1. Nastavni sadržaji uz pomoć veb-alata Na samom početku u prvoj temi upoznajete se sa značajem interaktivne nastave i upotreba IKT u nastavi. Biće reči o tome koliko je važan multimedijalni sadržaj u nastavnom procesu i u predškolskim aktivnostima. U ovoj temi obrađivaće se veb-alati za izradu nastavnog sadržaja i njihova didaktička upotreba u nastavi/aktivnostima. U prvoj temi očekuje vas provera znanja u vidu testa i zadatka.
 2. Interaktivna provera znanja pomoću veb-alata U drugoj temi bavimo se upotrebom igrolikih aktivnosti i veb-alatima za praćenje postignuća. Naučićete kako da izradite interaktivne lekcija i kvizeve. U ovoj temi bavimo se i didaktikom i upotrebom veb-alata na času. U ovoj temi biće provere znanja u vidu zadataka.
 3. Kreiranje interaktivnih sadržaja pomoću veb-alata I, konačno, u trećoj temi bavimo se principi individualizacije nastave i pojašnjavamo njenu prednost prilikom upotrebe veb-alata u nastavi. Naučićete kako da upotrebite kreirane digitalne materijala u pojediniim delovima časa ili u aktivnostima. I u ovoj temi očekujte proveru znanja u vidu zadataka.

Moderatori

Nevena Nikolić

Nevena Nikolić Jorgovanović

Diplomirani pedagog.

Na početku karijere radila je u jednoj srednjoj školi u Boru. Nakon toga, u oktobru 2016. počinje da radi u Obrazovno kreativnom centru, u kojem radi do danas.

U OKC-u radi na različitim poslovima – administrativni poslovi, supervizija i moderacija seminara, instrukcioni dizajn, HR sektor, organizacija događaja, priprema i realizacija predavanja itd.

U proteklih pet godina, realizovala je dva akreditovana seminara: Kreiranje i moderacija obuka i Veb-alatima do interaktivne nastave. Od 2022. godina realzovaće sledeće akreditovane seminare:

 • Kreiranje onlajn škole na Mudl sistemu za učenje.
 • Moderacija, komunikacija i ocenjivanje na Mudl sistemu za učenje.
 • Veb-alatima do interaktivne nastave.

Lazar Ranđelović

Lazar Ranđelović

Lazar radi na poziciji – Instrukcionog dizajnera seminara, a svoj prvi blog počeo je da piše sa 16 godina. Lazar ima 27 godina, ali je ozbiljan i profesionalan, kao da ima višegodišnje iskustvo. Osim što radi kao instrukcioni dizajner, Lazar pravi sjajne video materijale. Obožava sve što ima veze sa sportom, prirodom, ekologijom i turizmom. Piše tekstove za borski najpopularniji portal www.bor030.net i uključen je u rad borskih omladinskih organizacija kroz različite aktivnosti. Kao član omladinskog udruženja “Tebrizam” bavi se i kreiranjem različitog medijskog sadržaja a oprobao se i ulozi voditelja nekoliko emisija ove organizacije. Riba u horoskopu.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Veb-alatima do interaktivne nastave“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *