OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB i CG

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Video materijali su medij koji učenici vole i dobro je naći način da se približimo njihovom svetu kroz kreiranje lekcija koje će njima biti zanimljive i uvek dostupne na Vašem Jutjub kanalu. Seminar će Vas uvesti u svet kreiranja video lekcija na postepen i pristupačan način.

Na kraju seminara ćete imati kreiran Jutjub kanal i video lekciju koja sadrži fotografije, video isečke, muziku i tekst.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar mogu pohađati i nastavnici i stručni saradnici odnosno svi koji žele da učine svoju nastavu/rad zanimljivijim i pristupačnijim novim generacijama.

Teme:

  1. Film kao nastavno sredstvo Prva tema predstavlja uvod u kreiranje video materijala, ovde se bavimo filmom kao nastavnim sredstvom, predstavljamo moguću upotrebu filma u nastavi uz razmatranje povezanosti Blumove taksonomije i upotrebe filma u nastavi. Poseban značaj ove teme se ogleda u tome što predstavlja servis za distribuciju video sadržaja Jutjub i osposobljava za kreiranje sopstvenog Jutjub kanala. Na kraju ove teme ćete imati kreiran sopstveni Jutjub kanal. Tema sadrži konkretne i jasne lekcije, postepena uputstva i smernice za rad uz interaktivne predstavljene sadržaje.
  2. Kreiranje video-snimaka i postavljanje na JuTjub kanal U drugoj temi se bavimo kreiranjem video lekcija koje sadrže fotografije, tekst i muziku. Predstavljamo servise za izradu ovakvih video lekcija i dajemo jasna uputstva za njihovu izradu i način postavljanja na Jutjub kanal. U temi takođe dajemo korisne linkove za pronalaženje fotografija i muzike i korisne smernice za izradu ove vrste video lekcija. Poseban značaj ove teme se ogleda u tome što ćete na kraju teme imati kreiranu video lekciju na svom Jutjub kanalu.

Moderatori

Radmila Nikolić

Radmila Nikolić

Diplomirani matematičar, nastavnik matematike i informatike u Ekonomskoj školi u Zemunu. Učestvovala u izradi kurikuluma za predmet računarstvo i informatika pod pokroviteljstvom GTZ i Ministarstva prosvete i realizaciji projekta “Obuka 1000 nastavnika”.

Koautor i realizator seminara o aktivnoj nastavi i izradi testova u udruženju VET Forum. Autor i realizator u projektima IKT obuke za nastavnike razredne i predmetne nastave pod pokroviteljstvom ZUOV-a.

Ovlašćeni ispitivač za sprovođenje testiranja kandidata za dobijanje ECDL sertifikata u ovlašćenom test centru. Akreditovani realizator programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za oblast Implementacija E-uprave i kompjuterizacija rada uprave u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu.

Od 2011. godine u OKC-u, kao koautor i moderator više online seminara – „Nastava u oblaku“, „Video lekcije – savremeno nastavno sredstvo“, „Kreiranje interaktivnih video lekcija“, „Internet učionica“.

Portfolio

Elena Spasić Mitranović

Elena Spasić Mitranović

Elena je nastavnik stručnih predmeta u srednjoj stručnoj školi u Boru od 2004. godine. Tokom godina je bila učesnik različitih radnih grupa i projekata tokom kojih je usavršavala svoje stručno znanje, ali i svoj pedagoško-vaspitni rad.

Elena je u Obrazovno kreativnom centru je od 2012. godine. Koautor je i moderator pet akreditovanih seminara, a u OKC-u radi i na poslovima instrukcionog dizajna drugih seminara.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Video lekcije – savremeno nastavno sredstvo“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *