OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Seminar je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada i saradnje sa kolegama koji drže nastavu iz potpuno različitih predmeta, naizgled nespojivih sa biljnim svetom.

Na seminaru će te naučiti na koji način možete da se povežete sa predmetima kao što su latinski jezik, matematika, likovna kultura, srpski jezik i kultura i napravite sadržaj koji vam može biti dostupan tokom cele školske godine, koji odgovara potrebama vašeg predmeta i koji zajedno sa svojim učenicima možete stalno da obogaćujete. Kroz savremene alate kao što je Canva vaša nastava će biti atraktivna i savremena.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar Virtuelni herbarijum namenjen je svima koji su spremni da sadržaj svojih predmeta posmatraju iz nekog drugog ugla. Namenjen je svima koji žele da se povežu i sarađuju sa kolegama i uspostave korelaciju različitih predmeta.

Nastavnicima razredne nastave – koji žele da kreiraju sadržaj koji će moći da koriste nezavisno od godišnjeg doba.

Nastavnicima predmetne nastave – bilogija, geografija, svet oko nas, botanika, ekologija, farmakognozija, lekovito bilje, zaštita životne sredine, engleski jezik, likovna kultura i svima onima koji žele da na savremen način steknu znanja o kreiranju virtuelnog herbarijuma i mogućnostima višenamenske primene u nastavi i povezivanja različitih sadržaja predmeta.

Svima onima koji žele da unaprede digitalne kompetencije.

Teme:

  1. Herbarijum, botanička bašta i biljke u nastavnom procesu U ovoj temi podsetićemo se kako se izrađuje herbarijum, gde sve možemo da pronađemo biljne vrste, šta je to botanička bašta i zašto nam je ona važna. Koncipiraćemo jedan virtuelni herbarijum, ali i izlaziti na teren kako bi prepoznavali biljne vrste i njihove delove. Sagledaćemo razlike između klasičnog i virtuelnog herbarijuma, i videti na koji način možete koristiti virtuelni herbarijum u vašem predmetu.
  2. Nastavni alati i izrada virtuelnog herbarijuma Ova tema je veoma praktična. U njoj ćemo predstaviti nastavne alate koji se mogu koristiti za izradu herbarijuma, načine dobijanja dobre fotografije i postavljanje herbarijuma u virtuelni prostor. Sagledaćemo mogućnost primene virtuelnog herbarijuma u različitim nastavnim procesima, kao i načine motivacije učenika.

Moderatori

Marijana_Milosavljević_1

Marijana Milosavljević

Marijana je diplomirani farmaceuts, specijalista kozmetologije. Radi u Farmaceutsko-fizioterapeutsko školi u Beogradu već 17. godina. Nastavnik je stručnih predmeta farmakognozija i kozmetologija u kojima je spojila svoju ljubav prema biljkama i kozmetici. Autor je nekoliko seminara akreditovanih od strane Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Pored seminara učestvovala je u brojnim projektima u zemlji i inostranstvu koje je realizovala sa svojim učenicima.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Virtuelni herbarijum“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *