OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Nastavnici često pred sobom imaju veliki izazov da prilagode nastavu učenicima sa širokim spektrom posebnih potreba u obrazovanju kako bi razvili pun potencijal učenika. Kako bi se postavljeni ciljevi ostvarili, učesnici će se na ovom seminaru upoznati sa modelima i okvirima u pristupu inkluziji i radu sa decom sa posebnim potrebama. Posebna pažnja biće posvećena i vrstama posebnih potreba i svim implikacijama koje one nose za obrazovni proces, a biće predstavljen i okvir za kvalitetnu implementaciju inkluzije.

Pored toga, učesnici će biti osnaženi da korsite i kreiraju aktivnosti za učenike sa posebnim potrebama. Na kraju seminara učesnici će izraditi individualni pedagoški profil i plan za učenika sa posebnim potrebama kojem predaju.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar ,,Vodič kroz inkluzivno obrazovanje” namenjen je svima koji žele da se uhvate u koštac sa izaovima koje nosi inkluzivno obrazovanje i steknu nova znanja i usvoje strategije koje će im pomoći da što uspešnije prilagode nastavu individualnim potrebama učenika.

Teme:

  1. Inkluzija – U okviru ove teme bićete bliže upoznati sa nekim modelima i okvirima u pristupu inluziji i radu sa učenicima sa posebnim obrazovnim potrebama. Bliže će biti predstavljene različite aktivnosti i strategije koje se mogu koristiti u praktičnom radu. Ideja je da se na zanimljiv i interaktivan način prolazi kroz lekcije i zadatke i na taj način uz dosta primera lakše razume sama tema.
  2. Individualno-obrazovni plan (IOP) Radom u ovoj temi učesnicima će biti približeno pisanje IOP programa i strategije koje omogućavaju da se poseban program rada prilagodi sposobnostima učenika. Kao proizvod na kraju samog rada učesnici će kroz interakciju i mnoštvo primera napisati IOP plan koji će moći odmah da primene u svojoj praksi.

Moderatori

Saša Božić

Saša Božić

Master defektolog iz Beograda. Tokom svoje profesionalne karijere radio sam sa decom najrazličitijeg uzrasta, od predškolskog pa sve do srednjoškolskog. Imam zadovoljstvo da sam zaposlen u Osnovnoj školi ,,Ivo Andrić’’ iz Beograda gde obavljam poslove stručnog saradnika- defektologa i pomoćnika direktora škole.

U dosadašnjem radu sam učestvovao i u realizaciji različitih domaćih i medjunarodnih projekata koji su za cilj imali sprovođenje inkluzivne prakse. Kako radimo u školi u kojoj se sprovodi inkluzivno obrazovanje, koleginica Bojana Nikić Vujić i ja smo došli na ideju da povežemo njeno iskustvo iz nastave i moje iskustvo kao defektologa i osmislimo jedan praktičan seminar na temu inkluzije.

Bojana Nikić Vujić

Bojana Nikić Vujić

Imam zadovoljstvo da radim u osnovnoj školi “Ivo Andrić” u Beogradu sa divnim đacima i kolegama. Osnovci su stalna inspiracija i motivacija da unapređujem nastavnu praksu, isprobavam nove aktivnosti i razmenjujem iskustva sa kolegama.

Inkluzija i rad sa đacima sa posebnim obrazovnim potrebama je bio još jedan u nizu od izazova sa kojim sam se susrela tokom rada sa učenicima. Budući da je inkluzija realnost i da svi učenici zaslužuju da razviju svoje potencijale, krenula sam da istražujem svet obrazovanja učenika sa posebnim potrebama i inkluziju kod nas i u inostranstvu.

Ovaj seminar je proizvod nastojanja da nastavnici dobiju praktične ideje i savete koje mogu primeniti u praksi.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Vodič kroz inkluzivno obrazovanje“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *