OKCknjizara_sertifikat1

Akreditovan seminar u SRB

OKCknjizara_score1

Broj bodova: 16

OKC_knjižara_novac1

Cena u valutama:

CG:  28 €

BiH:  50 KM

SRB:  3000 RSD

3.000,00 рсд

O seminaru

Seminar je nastao iz ideje da i kod svakodnevnih, “običnih” testova postoje preduslovi i standardi koje treba poštovati, a koji će olakšati ocenjivanje. Takođe, ideja je da nastavnici uoče mogućnosti za kreiranje različitih oblika i tipova zadataka za svoj predmet te da testove lakše i brže kreiraju i prilagođavaju konkretnom odeljenju i postavljenim ishodima.

Kome je namenjen ovaj seminar?

Seminar “Vodič za izradu testova znanja” je namenjen svima koji učestvuju u procesu ocenjivanja učenika i vrednovanja njihovog znanja:

  • nastavnicima razredne nastave – kako bi učenike polako uveli u ocenjivanje pisanim putem.
  • nastavnicima predmetne nastave, opšteobrazovnih i stručnih predmeta – kako bi osigurali objektivnost u ocenjivanju učenika.

Teme:

  1. Zadatak kao osnova za test U prvoj nedelji seminara očekuje vas podsećanje na raznolikosti oblika zadataka uz niz preporuka za njihovu formulaciju. U ovoj temi se bavimo i Blumovom taksnomijom kao i smernicama za kreiranje kartona zadataka i formiranje baze zadataka. Lekcije u ovoj temi su pune interaktivnih vežbi kako bi sadržaji bili zanimljivi i neopterećujući za učesnike seminara. Tema posebno dobija na značaju jer osposobljava nastavnika za kreiranje raznovrsnih zadataka sa dobro razrađenim ključem za bodovanje.
  2. Kreiranje i realizacija testova U drugoj nedelji seminara podsećamo na pravnu regulativu upotrebe testova i predstavljamo faze u kreiranju testova. Poseban akcenat stavljamo na preporuke za oblikovanje testa, a svakako se bavimo i formiranjem bodovne skale. Sa podjednakim značajem osvrćemo se i na evaluaciju i analizu testa, osposobljavajući učesnike da zaključke do kojih dođemo prilikom testiranja ugradimo u sledeće testiranje. I u drugoj temi lekcije su pune interaktivnih vežbi kako “pravna regulativa” i “statistička obrada rezultata testiranja” ne bi bila opterećujuća, već zabavna. Značaj teme ogleda se u kreiranju testa koji već sutra možete dati u svojoj učionici.

Moderatori

Stamenković Sonja

Sonja Stamenković

Sonja je moderator u Obrazovno kreativnom centru od 2012. godine. Koautor je seminara Vodič za izradu testova znanja, Kreiranje i upotreba elektronskih testova i Vodič za čas odeljenjskog starešine. Nastavnik je stručnih predmeta u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru i pobornik celoživotnog učenja. Autor je i priručnika “Vodič za rad u virtuelnom preduzeću – 155 pitanja i odgovora”.

Odgovorna i temeljna i pre svega, mama.

Elena Spasić Mitranović

Elena Spasić Mitranović

Elena je nastavnik stručnih predmeta u srednjoj stručnoj školi u Boru od 2004. godine. Tokom godina je bila učesnik različitih radnih grupa i projekata tokom kojih je usavršavala svoje stručno znanje, ali i svoj pedagoško-vaspitni rad.

Elena je u Obrazovno kreativnom centru je od 2012. godine. Koautor je i moderator pet akreditovanih seminara, a u OKC-u radi i na poslovima instrukcionog dizajna drugih seminara.

Više_o_seminaru

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Seminar: Vodič za izradu testova znanja“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *